Bahar Sebzeli Kuzu Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Sebzeli Kuzu PirzolaBahar sebzeli kuzu pirzola Bahar sebzeli kuzu pirzola Hazırlama süresi 100 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Fırını 220o C ısıtın Kuzu pirzolanın sırt kısmını çıkardıktan sonra zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin 50 dakika fırında sürekli çevirerek pişirin Havuçları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin Fasulyenin kılçıklarını çıkarın Yer elmalarını temizleyin, büyük olanlarını ikiye kesin Tereyağının yarısını benmaride eritin Yer elmalarını ve ince dilimler halinde kestiğiniz soğanı 30 dakika boyunca yağda soteleyin Bir tencerenin içerisinde kalan tereyağını 30 ml su ekleyerek eritin ve bezelyeyi, havuçları ve yeşil fasulyeyi pişirin Tencerenin ağzını kapatın ve sebzeleri dinlenmeye bırakın Eti fırından çıkarın Soğumaya başlayınca şarabı ve et suyunu dökün Eti servis tabağına koyun ve etin etrafına pişirdiğiniz sebzeleri yerleştirip, kekik ve defneyle süsleyin
|
|
|
|