|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| andiv, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sebzeli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli andiv Sebzeli andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 3 adet andiv 200 gram dondurulmuş bezelye 300 gram havuç 300 gram arpacık soğan 1 adet yeşil limon 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 diş sarmısak 2 adet küçük kırmızı biber 3 yemek kaşığı soya sosu 1/8 litre balsamik sirke 1 tatlı kaşığı nişasta 1/8 litre üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz Hazırlanışı: Andivi temizleyin, uzunlamasına 6 parçaya ayırın Bezelyelerle birlikte 25 dakika kaynatın Havuçları soyup verev dilimleyin Soğanları soyup 6 parçaya bölün![]() Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın Sarmısağı soyup ezinn, limon kabuğu rendesi ile beraber limon suyuna ilave edin Biberleri uzunlamasına kesin Çekirdeklerini çıkartıp çok ince küb doğrayın Limonlu karışıma biber, esmer şeker, soya sosu, sarmısak ve sirke ve ilave edip karıştırın![]() Yağı wok içinde kızdırın Soğanları koyup 6-8 dakika karıştırarak kavurun Havuçları ilave edip 6-8 dakika daha kavurun Bezelye ve andivi ilave edin, karıştırıp ısıtın Limonlu soya karışımını ilave edip gerekiyorsa tuz ekleyin Nişastayı su ile karıştırıp içine katın ve kahverengi olana dek ısıtıp pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|
|