|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
elektrik, hakkında, mühendisliği, mühendisliğielektrik |
![]() |
Elektrik Mühendisliği-Elektrik Mühendisliği Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Mühendisliği-Elektrik Mühendisliği HakkındaElektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, enerji sistemleri ve elektrik enerjisi ile çalışan her türlü elektrikli cihazların (elektrik makinaları, güç transformatörleri vb ![]() ![]() Elektrik mühendisliği-Elektrik mühendisliği Hakkında Bu alan 19 ![]() ![]() ![]() ![]() William Gilbert'in 1600'lerde yazdığı De Magnete adlı eseri "elektrik" teriminin orijinini oluşturmaktadır ![]() ![]() Elektrik mühendisliği programından mezun olanlar ile elektrik ve elektronik mühendisliği programından mezun olanlardan bazıları Elektrik mühendisi sıfatıyla anılır ![]() Elektrik ve elektronik mühendislerinin transkriptlerinde, "yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamı veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda Elektrik Mühendisleri gibi SMM belgesi talep edebilirler ![]() Türkiye'de Elektrik Mühendisliği Öğretimi Elektrik mühendisliği devlet üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi bünyesinde bulunmaktadır ![]() ![]() Mesleğin Geleceği Elektrik enerjisi günlük hayatımızı kolaylaştıran ve yaşam kalitesini arttıran en önemli enerji kaynaklarındandır ![]() ![]() ![]() Mesleğin Çalışma Alanları * Elektromekanik sanayii, * Yurtiçi ve yurtdışı fabrika ve işletmelerinin elektrik müteahhitlik, işletim ve danışmanlık hizmetleri, * Enerji üretim, iletim, dağıtım, tüketim sektörü, * Elektrik makinaları ve transformatör imalat sanayii, * Güç elektroniği ve sürücü sistemler, * Elektrik makinaları dinamiği, modellenmesi ve kontrolü, * Kablo imalat sanayii, * Bina ve yol aydınlatmaları, fabrika ve bina otomasyonları, * Elektrikle ısıtma, proje ve uygulama mühendisliği, * Yüksek gerilim şalt cihazları üretimi alanlarında çalışabildikleri gibi, kendi danışmanlık ve müteahitlik bürolarını da kurabilirler ![]() İş Bulma Olanakları ve Mezunların Aldıkları Ortalama Ücret Mezunlar geniş bir yelpazede çalışabilecekleri için iş bulma konusunda bir sıkıntı yaşamamaktadırlar ![]() ![]() ![]() Yeni mezunların alacakları ücrete yabancı dil bilgisi etkilidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|