Etme Bulma Dünyası İslam-İ Hikayeler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etme Bulma Dünyası İslam-İ HikayelerBir adam, karısı ve yaşlı babası Kadın kayınpederini istememekte, huysuzluk etmekte, evin huzurunu bozmaktadır![]() Etme Bulma Dünyası İslam-i Hikayeler Bir gün kocasına: - Bey ![]() ![]() bey![]() Bezdim bezdim Bir gün göremedim Gençliğim gidiyor Ya ayrılalım, babanla kal , ya da al babanı al da nereye getirirsen getir beraber kalalım Yoksa ben gidiyorum![]() Adamcağız şaşkınbiraz da sitemli bir vaziyette: -Ne diyorsun hanım, o babam babam; öldüreyim mi, atayım mı? Kimi var bizden başka bakacak, dese de karısı ısrarda ısdrar ediyordu ![]() Adam baktı olacak gibi değil babasını dağa bırakmaya karar verdi Yanına oğlunu da alarak yola koyulurlar Babasına da:- Baba, torununla beraber dağa oduna gidiyoruz, istersen sen de gel" der ![]() Baba gelinin dırdırını dinlemektense onlarla beraber dağın yolunu tutar Ormanın içlerine girip bir müddet gittikten sonra, oğlan babasına:- Baba sen burada biraz dinlen Bizde odun toplayalım, der ve oradan ayrılırlarOdun toplamadan, babasını orada bırakarak dönerler ![]() Yolda torun: - Dedemi almadık baba ![]() - Dedeni oraya bıraktık Artık ihtiyarladı orada kalacak![]() Torun ısrar eder: - Dedemi isterim ![]() ![]() En sonunda babasına ne dese desin fayda etmeyceğini anlayan çocuk:- Baba, sen ihtiyarladığında ben de senin gibi seni getirip dağa mı bırakacağım? der demez adamın aklı başına gelir ![]() Babasını almaya karar verir İhtiyar, kendisini almak için yoldan geri dönen oğluna: - Evlâdım, sen beni bırakıp gidemezsin Çünkü ben babamı bırakmadım Ölünceye kadar hizmet ettim![]() Adam babasını alıp eve getirir ![]() «Bu dünya etme-bulma dünyası» diye ![]() ![]() Sen ne yaparsan sana da onun aynısının yapılacak
|
|
|
|