Peygamberimiz'den (S.A.V) 100 Hadis |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimiz'den (S.A.V) 100 HadisPeygamberimiz'den (s a v) 100 hadis Peygamberimiz'den (s a v) 100 hadis 1 Ilmi ögrenmek her müslümana farzdir![]() 2 Allah kime hayir dilerse, onu dinde âlim kilar![]() 3 Âlimler peygamberlerin varisleridirler![]() 4 Âlimin ibâdet edene üstünlügü, benim en asaginizda olana üstünlügüm gibidir ![]() 5 Kim bir hayira araci olursa, ona o hayiri yapan gibi sevab verilir![]() 6 Ümmetim hakkinda ancak saptiran liderlerden korkarim![]() 7 Kolaylastirin, zorlastirmayin, müjdeleyin, nefret ettirmeyin![]() 8 Allahin eli ( yardimi ve rahmeti ), cemaâtledir![]() 9 Kim bizim dinimizde ondan ( dinden ) olmayan bir sey uydurursa, o sey reddedilir ![]() 10 Kim ki ( kötü ) âmeli kendisini geri birakirsa, soyu sopu onu ileri götürmez ( ona fayda vermez )![]() 11 Bir kimse kendisine Allah'ı rab olarak, islami din olarak, Muhammedi de peygamber olarak seçerse, cennet ona vacip olur ![]() 12 Kiyamet gününde, ben, Insanlarin efendisiyim![]() 13 Ben, ancak ( âlemlere ) rahmet olarak gönderildim![]() 14 Ancak ben, güzel âhlaki tamamlamak için gönderildim![]() 15 Ben havuzumun basinda sizi bekliyecegim![]() 16 Benim bildigimi bilmis olsaydiniz az güler, çok aglardiniz![]() 17 Yeryüzü benim için mescid ve temizleyici kilindi![]() 18 Benim sefaâtim, ümmetimden büyük günah isleyenler içindir![]() 19 Benim üzerime bir defa salavât getirene, Allah 10 defa salavât getirir ![]() 20 Kisi, sevdigi ile beraber olacaktir![]() 21 Amellerin en üstünü, Allaha ve Rasûlüne inanmaktir![]() 22 Ameller, niyetlere göredir![]() 23 Subhânellah ! ( Allahi tesbih ederim ) Mümin necis olmaz![]() 24 Iki nimet vardir ki, Insanlarin çogu onda aldanmistir: saglik ve bos vakit ![]() 25 Allaha isyan yolunda ( isyan etmek için ) hiçbir yaratiga ( hiç bir kimseye ) itâat edilmez ![]() 26 Cennet nefse zor gelen seylerle kusatilmistir; Cehennemde nefsin sevdigi seylerle kusatilmistir ![]() 27 Kimki Allah için bir mescid yaparsa, Allahda onun için Cennette bir kösk yapar ![]() 28 Cemâatle kilinan namaz, kisinin yalniz kildigi namazdan 27 derece üstündür ![]() 29 Ezan ile kamet arasinda yapilan duâ reddedilmez![]() 30 Kisi namazgahinda oldukça ( kaldikça ) namazdadir![]() 31 Sabah namazinin 2 rekât sünnet, dünyadanda ve dünyada bulunanlardanda hayirlidir ![]() 32 Müminin serefi, gece namazinda dir; izzetide Insanlara muhtaç olmamasindadir ![]() 33 Kuran-i Kerimin ehli, Allahin ehlidirler ve gözdesidirler![]() 34 Sizin en hayirliniz, Kuran-i ( Kerim ) örgrenen ve ögretendir![]() 35 Kuran-i ( Kerim ) ( sesiyle ) güzellestirmeyen, ( kâmil mânada ) bizden degildir ![]() 36 Allah kime hayir dilerse, onu musibetlerle imtihan eder![]() 37 Allah, sifasiz hiç bir dert indirmemistir![]() 38 Bütün zevk ve safalari kesen ölümü, çok anin![]() 39 Benim kabrimi ziyaret edene sefâatim vâcip olur![]() 40 Sahur yemegini yeyin, çünkü onda bereket vardir![]() 41 Kimki bir oruçluya iftar ziyafeti verirse, onun kadar ( oruç tutan ) sevâb alir ![]() 42 Mebrur Haccin ( adabina uygun olarak ) yapilan Haccin karsiligi ancak cennettir![]() 43 Zem Zem suyu, ne niyetle içilirse ona göredir![]() 44 Duâ ibâdetin kenisidir![]() 45 Allahim ! Sen affedicisin, kerimsin, affi seversin, beni affet![]() 46 Ya zel celâli vel ikrâmi çok söyleyin![]() 47 Besmele çek, sag elinle ye, ve kendi önünden ye![]() 48 Allahim ! Cinlerin erkeklerinden de, disilerindende sana siginirim![]() 49 Övmek ve övülmek, benden ezayi gideren ve bana afiyet veren Allah' a dir![]() 50 ( Allahim ! ) senin magfiretini ve affini dilerim![]() 51 Allahim ! Beni güzel yarattin, huyumuda güzellestir![]() 52 Müslümana sövmek isyandir, günahtir, onunla savasmakta küfürdür ![]() 53 Müslümana lânet etmek onu öldürmek gibidir![]() 54 Hepiniz bir cobansiniz, ve hepinizde sürünüzden sorumlusunuz![]() 55 Mümin mümin için, birbirini tutan yapi gibidir![]() 56 Müslüman, diger müslümanlarin dilinden ve elinden güven içinde olduklari insandir ![]() 57 Mümin kendisi için sevdigini, kardesi içinde sevmedikçe( kâmil mânada ) inanmis olmaz ![]() 58 Akraba ile ilgisini kesen cennete girmez![]() 59 Insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez![]() 60 Yeryüzündekilere aciyinki, göktekilerde size acisin![]() 61 Kendisine danisilan kisi, dogru olani söylesin![]() 62 Kisi dostunun dini üzeredir; dolaysiyla kiminle dost oldugunuza dikkat edin ![]() 63 Hayâ imandandir, imân ise cennettedir![]() 64 Sana süphe veren seyi birak, şüphe vermeyen seyi yap![]() 65 Kisiye, yalan olarak, her duydugunu anlatmasi yeter![]() 66 Rahmet ancak bedbaht kisiden çekilir![]() 67 Allah ! her iste yumusakligi sever![]() 68 Hos gör ki, hos görülesin![]() 69 Mümin bir delikten iki defa sokulmaz![]() 70 Bir kimseye, sabirdan daha hayirili, daha bol bir ( Ilahi ) vergi ve nimet verilmemistir ![]() 71 Kisinin, Islaminin ( dininin ) güzelliginden biri de, kendisini ilgilendirmeyen seyi terk etmesdir![]() 72 Insanlara tesekkür etmeyen, Allaha sükr etmez![]() 73 Gönül hosluguyla vermedikçe, müslüman kisinin mali helâl olmaz![]() 74 Her iyilik, bir sadakadir![]() 75 Her yas cigerde, ( canliya yapilan iyilikte ) sevap vardir![]() 76 Gizli verilen sadaka, rabbin gazabini söndürür![]() 77 Üstdeki el, altdaki elden hayirlidir![]() 78 Kim ki utanilacak bir sey görür ve onu örterse, ( görmezden gelirse ) bir ölüyü ihya etmis gibidir ![]() 79 Kisi yapmis oldugu bir günahtan dolayi, ( gelecek ) riziktan mahrum kalir ![]() 80 Müslümanin müslümana kani, mali ve irzi haramdir![]() 81 Cennete kovuculuk yapan girmez![]() 82 Kalbinde zerre agirli kibir olan Cennete girmez![]() 83 Bir kimse, komsusu kendisinden güven içinde kalmadikca cennete girmez ![]() 84 Bir müslümana, 3 günden fazla kardesine küs kalmasihelâl degildir ![]() 85 Bir müslümana, bir müslüman korkutmasi, tehdît etmesi helâl degildir ![]() 86 Zulüm kiyamet gününde, bir takim karanliklar olacaktir![]() 87 Zandan kaçinin; çünkü zan, sözün en yalanidir![]() 88 Çirkin söz, katilik ve kabaliktandir, katilik ve kabalik ise Cehennemdedir ![]() 89 Insanlarin Allah katinda en sevimsizi, düsmanligi cetin olandir![]() 90 Huy haline gelen bir istekten, Allaha siginin![]() 91 Içkiden kaçinin; çünkü o, her kötülügün anahtaridir![]() 92 Sahrosluk veren hersey, sarabtir; her sarabda haramdir![]() 93 Bizi aldatan, bizden degildir; tuzak kurmak ve aldatmak atestedir![]() 94 Allah, kibirle elbisesini uzatana rahmet nazari ile bakmaz![]() 95 Birbirinizi övmekten sakinin; çünkü: öyle yapmak, bogazlamaktir![]() 96 Imân gaddarligi baglamisitir; gaddarliga mânidir;Mümin, gaddar olmaz ![]() 97 Bir kavme benzeyen, onlardandir![]() 98 Her ümmetin bir denenmesi vardir; ümmetimin denenmeside mal ile dir ![]() 99 Dünya, müminin zindani, kafirin cennetidir![]() 100 Pismanlik, bir tevbedir![]() ![]() |
|
|
|