Gel Peygamberim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gel PeygamberimSümeyye'ler (r a) misali bizi de ayaklarımızdan bağlayıp develeriGel Peygamberimters istikamete sürsünler ![]() Bedenlerimiz iki parça olsun Vücudumuz tek parça olarak kapınagelmekten utanıyoruz Bir değil bin parça olsun bedenlerimiz deyeter ki kabul et bizi Kabul et ki Bilâl (r a) gibi bizi de kızgınkumlara yatırsınlar ve diyebilelim 'ın huzuruna çıkarken, o gün, senin ve dinin için bütün meşakkatlere katlandık diye Kabul et kiHabbab bin Eret (r a) gibi bizi de bir hasıra sarmalasınlar ve sonrada yaksınlar Senin yolunda feda edilmemiş bir can olarak huzurunagelmekten utanıyoruz Efendim Yeter ki sen "ümmetim" diye kabulet bu asrın günahkarlarını Efendim ![]() - Câhiliye Devri'ndeki karanlıkların bağrına güneş olup doğduğun gibi gel Ah Efendim ''Kalbimi şerha şerha parçalasalar da görseler içte, dipte bir ben Sana nasıl aşık, dıştaki ben ne kadar dunya hay huyu içinde kaybolup gitse de ![]() ![]() ![]() Taif''teki bağda otururken merhamette zirveleşen Efendim Sahib-iMiraç, Hazret-i Risaletpenahı, Subhanimiz''in hediyesi olan Dürr-i Yekta ![]() ![]() "Yüzümüzü Senden çevirdiğimiz için ya ResulALLAH yüzümüz gülmez oldu; yüzümüzü Sana çeviriyoruz " Rıhlet işaretlerigeldiği zaman ashabına Nebi mescidinde donup donup bakıyordun ve ağlıyordun Şimdi bizim halimize de ağlıyor musun?Efendim usve-i hasene olan Sen bize gideceğimiz yolun en doğrusunu gösteriyordun Rehberimiz bizler yolumuzu şaşırdık, şaşkın olanbizlere rehnuma ol ![]() Azarlama bilmeyen Sen bir kez olsun nefislerimizi azarla ![]() Küçük elleri büyük yürekleriyle, ebabiller gibi zulmün üstüne taş olup yağan, Filistinli çocuğun kalbine de yağdır sevgi yağmurunu sağanak sağanak ![]() ![]() İbrahim'in baltasını al eline ve kır yüreğimdeki bütünputları Musa'nın elini getir yüreğime ve aydınlatyüreğimi Musa'nın asasını vur gönlüme! Böl yürek denizimiikiye ve EN BÜYÜK SEVGİLİ' NİN sevgisiyle senin sevgin, el ele geçsin yüreğimin en derinine ve en zirvesine giden yoldan ve sonra kapansın yürek denizim, firavunî sevgiler boğulsun iman denizlerimin dalgalarında ![]() Gel yüreğime ya MUHAMMED! Yüreğim; hicretinden önceki Medine gibi seni bekliyor Yüreğimehicret etya MUHAMMED! Gel ve mescidini kur gönlüme ![]() ![]() Münafıklığı ve küfrü kov kalbimden ![]() ![]() Ve iman devletini kur yüreğime Yüreğim şimdi Mescidi Aksa ![]() ![]() ![]() Filistinli çocuklar koşuyor yüreğimin bulvarlarında ![]() ![]() Kimisi babasını arıyor gözü yaşlı, kimisi oyun yerine taş atıyor zulmün beynine, kimisi küçük bedenine gelinlik yerine, damatlık yerine bombalar kuşanmış yürüyor ![]() Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam Aşkının odundapervaneler gibi can verip yansam ![]() Ebediyete ayarlı kalbimi, "Ya Bâkî Ente''l-Bâkî " sırrıyla Hakk''a hediye sunsam ![]() Kalbini nasıl yarıp arındırdıysa melekler, ben de Seni rehber edinip kirlerimden arınsam Rabbim''e giden yolda dünyadan firaretsem, merhametinin gölgesine sığınsam Ürkek ceylan misaliyanına sokulsam Bir yolunu bulsam, muhabbet menbaı olan gönlüneaksam ![]() Ve yanlış frün kalbine Şehadetin gururu ve ay Eğer dünya birnefeslik dar mekânsa ve bu mekâna gelmek imtihansa kul için, Mecnun eyle beni de gerçek Leyla''ya Hubeyb gibi, Mus''ab gibi, Enes binNadr gibi, Ashab-ı Bedr ve Şüheda-yı Uhud gibi ![]() ![]() ![]() Candan canandan, evlâd u ıyalden geçerek Sana geleyim Şehadetolsun sensizliğin bedeli Bir kor saç ki içime, ocaklar gibiyanayım Bu can yoluna kurban olsun ve anam-babam sana feda olsun yâRasulALLAH! ![]() ![]() alıntı |
|
|
|