Kalem Bitti |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Kalem BittiAk kâğıt ile kara kalemin sevdaları, şimdi artık camaltı resimlerinde Her kalemle her şey yazılmaz, bilirsiniz Kamış kalem kâğıt üzerinde yazı yazarken tatlı bir cızırtı çıkarırdı Buna eskiler sarîr-i hâme veya kalem feryadı derlerdi![]() Aşağıdaki mısralar bu sebeple söylenmiş olsa gerektir ![]() Sarîr-i hâmeme siz güldünüz tahayyürle Kalem feryad eder, ağlar mürekkeb Beni nâdan eline verme yâ Rab! O devir hokka ile dividin devri idi O devir kalem efendileri ile birlikte tarihe karıştı![]() Kurşun kalemde bir ahşap sıcaklığı vardı O, mahrem duyguların süvarisi idi İçten geldiği gibi yazılan, yazılıp da kâğıtla bile paylaşmaya kıyılamayan duyguların![]() Yaşanılanı yazmak için bire bir idi kurşun kalem Sonra sus payı gibi üzerinde gezdirilen silgi Kalemin derdi içindedir Sahibi sırrı kendisiyle paylaşmış, sırrı onun incecik gövdesine yüklemiştir Taşıyabilir mi o narin gövde bunu? Rüyalarında bembeyaz kâğıtlar görür kurşun kalem Onlarn üzerinde gönlünce gezinip durur Sonra bir yerden sahibi ansızın çıkıverir “Sana güvenmiştim” diye seslenir Kurşun kalem kan ter içinde uyanır![]() Buna mukabil tükenmez kalem pervasız ve vurdum-duymazdır Ne hürmetkârdır, ne itaatkâr![]() ![]() İki parmağım gözüne diye yazıyı âdeta dürte dürte sunar Mahremiyete hiç saygısı yoktur Buradaydı ama karaladım der gibi salananın yerini gösterir![]() Dolmakalem adının ve görüntüsünün aksine kaprisli bir sevgilidir Her duygu ve düşünce için ayrı tavırlar ister O tavırlar, inceli kalınlı uçlarla dile gelir Her zaman asildir Sahibi için masanın üzerinde daima bir merasim hazırlar Çantayı, çekmeceyi beğenmez o Sürekli cepte gezmek ister![]() Kalemlere veda ![]() ![]() Hanım sultanlara dair bir selâm saklasın; Topkapı Sarayı’nda; sedef kamalı yazı takımları![]() ![]() Kalem bitti![]() ![]() Devir okuma-yazma emirlerinin uygulandığı devir Sılaya hasret yok O hasretten yarına devredilebilecek duyguların barınağı mektuplar da![]() ![]() Telgrafın tellerine kuşlar konmuyor! Telefonun tellerine sevgiler özlemler konuyor Bir gönülden bir gönüle tellerin üstünde büyüsü kalır mı kelimelerin?Aşklar günübirlik; gençlik, sevgilisi için bile eline kalem almaya üşeniyor Postacılar beyannameler, çekler, protestolar ve üç kelimelik bayram kartları taşır Mektup mu? Unutulmuş![]() ![]() Yazılacak ne kaldı ki! Memur kafalı daktilo tuşlarından ukalâ bilgisayarlara uzanan bir hükümranlıkta![]() Fatma Karabıyık BARBARASOĞLU
Cevap : Kalem Bitti |
|
|
#2 |
|
siLveRghoSt
|
Cevap : Kalem Bittiben hiç mektup yazmadım kendimden utanıyorum ![]() elinize sağlık çok güzeldi |
|
|
|