Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sağlık, tanımı

Sağlık Nedir Tanımı

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlık Nedir Tanımı

Sağlık Nedir Tanımı
Sağlık Nedir Tanımı
sağlık ne demek,sağlık nedir kısaca,sağlığın tanımı,sağlık anlamı

Sağlık Nedir?

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), sağlığın tanımı çağdaş, tam ve geniş anlamıyla yapmıştır Bu tanım, Dünya Sağlık Teşkilatı'nın temel yasasında yer alarak kesinlik kazanmıştır Böylece değişikliğe uğratılması önlenmiştir Jünkü sağlığın tanımı değişik çevrelere göre, değişik şekilde yapılmak isten*mektedir

Sağlığın tanımı, Sağlık ve Temizlik

Sağlık, yalnız hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir

Sağlık Hizmetleri Nelerdir

Sağlık hizmetleri, fert ve toplumun sağlıklı, uzun ömürlü olmasını ve verimli çalışmasını sağlar Bu amaçla sağlık hizmetleri yürütülür

Sağlık hizmetleri şunlardır:

a Koruyucu sağlık hizmetleri
b Tedavi edici sağlık hizmetleri
c Esenlendirici sağlık hizmetleri (rehabilite edici)dir

ilk yardım, koruyucu sağlık hizmetleri alanı içinde yer alır ilk yardım, kaza yerinde veya 1 basamak sağlık hizmeti veren kurumlarda yapılan geçici tıbbi uygulamadır Nakil süresince devam eder Acil serviste veya ilgili klinikte acil,tedavi olarak devam eder ilk yardım nerede yapılırsa yapılsın hayat kurtarıcı uygulamadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com