Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lucas

Lucas Diye Biri

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lucas Diye Biri

LUCAS DİYE BİRİ - Julio Cortazar

Kitap Hakkında:
Zor bir kitap

Bazen kitabı elime aldığımda ve kapağı parmaklarımla yokladığımda ve ilk bölümün ilk sayfasını okumaya başladığımda, anlıyorum ki uzun bir okuma yürüyüşü olacak bu Lucas Diye Biri, daha önce hiç hissetmediğim bir sertlikle karşılık verdi bana Bu yüzden belki ilk sayfayı henüz bitirememiştim vazgeçtim ondan ya da erteledim sonraki zamanlara onu, ertesi gün ne kadar da zor olursa olsun okumam gerektiğine karar verene dek

Cümleler dağınıktı

bağlantı kuramıyordum

ne vermeye çalışıyordu, anlamıyordum

hangi konudan bahsediyordu, bilmiyordum

Ve ‘bir delinin günlüğü’ diye düşündüm Belki değildi, belki de tastamam öyleydi Bana düşündürdüğü buydu, ki bu düşünce sonrası okumak biraz daha kolaylaştı Çünkü artık elimdekinin ne olduğunu kendimce tanımlamıştım Ve barıştım kitapla Yine de o hâlâ benim için zor bir kitap:

hiç olmadı uyanmak yürekliliğini gösterelim, ya da en azından uyanmak istediğimizi kabul edelim

Çeviren: Arzu Etensel İldem 1996-İstanbul

Kitabın İncileri:
Yazmakla kalmadığı, aynı zamanda öteki tarafa da geçip başkalarının ne yazdıklarını okumayı sevdiği için Lucas bazen birtakım şeyleri anlamanın ne kadar zor olduğunu fark ederek şaşırıyor’ 19
‘( sözcükleri avuçlarının içinde ölçüp biçen, onları renklerine, kokularına ya da dokularına göre atmaya ya da tutmaya karar veren Lucas)’ 19
özgürlük ve umut savunulduğunda her şey daha iyi gidiyor’ 30
‘Geleceğe değinmek her zaman belli bir cüret ister çünkü şimdiki zaman kavramı belirsiz ve kaygan olarak ortaya çıkar, ayrıca olayların oluşur oluşmaz hiçe dönüştüğü, içinde bulunduğumuz uzam-zaman süreci denetlenebilir bir gerçekten çok bir çalışma varsayımıdır’ 31
kendimizi özgür sanıyorduk’ 33
‘Nasıl düşleyebilmiştik var olmayan bir özgürlüğü, nasıl oturabilmiştik burada’ 33
hiç olmadı uyanmak yürekliliğini gösterelim, ya da en azından uyanmak istediğimizi kabul edelim’ 33
cesetler düşünüldüğü gibi hareketsiz değildir, canlılar da kabul edilmek istendiği gibi manda yürekli’ 46
o çılgın yarışlarda insan yanında sürekli bir ölü taşımaz mı?’ 46
her kuralın da bir istisnası olur’ 48
‘Önemli buluşlar en beklenmedik yerlerde ve şartlarda yapılır’ 50
‘Elli yaşından sonra yavaş yavaş başka ölümlerle ölmeye başlıyoruz Gençliğimizin olağanüstü büyücüleriyle şamanları teker teker çekip gidiyorlar’79
‘Bir savaş öyleyse, duyuları ve gelecekteki tarih kitaplarını aşan dalga dalga bir saldır’ 87
açık olmayı başarmak genellikle zordur, bu yüzden zor olmak, kolay olmanın ne kadar zor olduğunu gizlemek için bir hiledir’ 109

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com