![]() |
Lucas Diye Biri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lucas Diye BiriLUCAS DİYE BİRİ - Julio Cortazar Kitap Hakkında: Zor bir kitap ![]() ![]() ![]() Bazen kitabı elime aldığımda ve kapağı parmaklarımla yokladığımda ve ilk bölümün ilk sayfasını okumaya başladığımda, anlıyorum ki uzun bir okuma yürüyüşü olacak bu ![]() ![]() ![]() Cümleler dağınıktı ![]() ![]() ![]() bağlantı kuramıyordum ![]() ![]() ![]() ne vermeye çalışıyordu, anlamıyordum ![]() ![]() ![]() hangi konudan bahsediyordu, bilmiyordum ![]() ![]() ![]() Ve ‘bir delinin günlüğü’ diye düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() Çeviren: Arzu Etensel İldem 1996-İstanbul Kitabın İncileri: Yazmakla kalmadığı, aynı zamanda öteki tarafa da geçip başkalarının ne yazdıklarını okumayı sevdiği için Lucas bazen birtakım şeyleri anlamanın ne kadar zor olduğunu fark ederek şaşırıyor ![]() ‘( ![]() ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Geleceğe değinmek her zaman belli bir cüret ister çünkü şimdiki zaman kavramı belirsiz ve kaygan olarak ortaya çıkar, ayrıca olayların oluşur oluşmaz hiçe dönüştüğü, içinde bulunduğumuz uzam-zaman süreci denetlenebilir bir gerçekten çok bir çalışma varsayımıdır ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Nasıl düşleyebilmiştik var olmayan bir özgürlüğü, nasıl oturabilmiştik burada ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Önemli buluşlar en beklenmedik yerlerde ve şartlarda yapılır ![]() ‘Elli yaşından sonra yavaş yavaş başka ölümlerle ölmeye başlıyoruz ![]() ![]() ‘Bir savaş öyleyse, duyuları ve gelecekteki tarih kitaplarını aşan dalga dalga bir saldır ![]() ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|