![]() |
Dönüşüm... |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Dönüşüm...“İnsanlar, analarından babalarından çok zamanlarına benzerler ![]() Biz pilav yiyen ve Mesnevi okuyan bir milletiz ![]() “Osmanlı’da roman yoktur, çünkü Osmanlı’da trajedi yoktur ![]() “Fransız kadınını Fransız romanı yarattı ![]() “Gençlerin aynada göremediğini ihtiyarlar tuğlada görür ![]() ![]() “Ben gençliği gördüm evlat, sen ihtiyarlığı görmedin ![]() “Dedem haklı…” (Ben) Dönüşüm… ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiden evlenenlere bir yastıkta kocamaları temenni edilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dükkanını besmelelerle, salâvatlarla açardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tatlı bir yorgunlukla evlerine gelirlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönüşüm… Çocuklar oyunlarını kendileri icat eder ya da babalarından dedelerinden kalma oyunları oynarlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Ayağımın altında çağla/Herkes evine dağıla! Anneler çocuklarının sokaktan eve girmediğinden şikayet ederlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Dönüşüm… Hayat çok pratikleşti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönüşüm… Hayat bir düşüncenin ekseninde döner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönüşüm… Biz hep pilav yiyen ve Mesnevi okuyan bir millet olarak kalmalıydık ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru söylersin dede, biz yaşlılığı görmedik ama gençliğimiz böyledir ![]() ![]() ![]() semerkand dergisi 124 ![]() ZAMAN BENDEDİR VE MEKAN BANA EMANETTİR ![]() Necip Fazıl Kısakürek
![]() |
![]() |
Cevap : Dönüşüm... |
![]() |
![]() |
#2 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Dönüşüm...Biz hep pilav yiyen ve Mesnevi okuyan bir millet olarak kalmalıydık ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru söze ne denir sevgili Gökkuşağı yazacak çok şey var ama biz kendi özümüz ile medenileşmeyi beceremedik kendimiz olmaktan çıktık dinimiz islam ama biz arap olduğumuzu sandık türk kültürünü bildiğimiz halde batı kültürünü yaşamaya kalktık sonunde öz benliğimizi kaybettik ne acı ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dönüşüm... |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Dönüşüm...Ancak şöyle bir şeyde var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|