![]() |
Usain Bolt'un Sırrı:Kızarmış Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Usain Bolt'un Sırrı:Kızarmış TavukBazı sporcuların alışılmışın dışındaki yiyecek-içecek alışkanlıkları şaşırtıyor ![]() ![]() Sporcu deyince aklımıza genellikle düzenli beslenen yağ, tuz, şeker gibi zararlı gıdalardan ve alkollü içeceklerden uzak duran kişiler gelir ![]() Fakat bazı sporcuların başarılarını beslenme alışkanlıklarıyla karşılaştırınca kafalar biraz karışıyor ![]() ![]() ![]() Enerjisini kızarmış tavuğa borçlu Tüm bu sayılanlar, aslında spor başarısında pek de alışılmış tarifler değil ![]() ![]() Jamaikalı yarışçı hızını ve gücünü yetenekli diyetisyenler tarafından hazırlanmış diyetlere değil, tam aksine, yediği tavuklara borçluydu ![]() Bolt, 100 metre yarışlarında dünya rekoru kırmadan önce yaptığı açıklamada, “11 civarında uyandım ve biraz televizyon izlemeye karar verdim ve biraz da kızarmış tavuk yedim” diye konuşmuştu ![]() Bolt konuşmasını, “Daha sonra birkaç saat daha uyudum ![]() ![]() Beckham’ın ilginç mönüsü İngiltere Milli Takımı’nın eski kaptanı David Beckham da 2007 yılında LA Galaxy ile imzaladığı sözleşmenin ardından enteresan damak tadıyla gündeme gelmişti ![]() Beckham’ın Tom Cruise gibi ünlü isimlerin katıldığı partisinin mönüsünde sosis, patates püresi, burger ve kızarmış patates bulunuyordu ![]() Kanadalı bilardo oyuncusu Bill Werbeniuk ise bir sağlık sorunu nedeniyle bira kullanıyordu ![]() ![]() Werbeniuk, maç öncesi ve maç sırasında çok fazla bira içiyordu ![]() ![]() Werbeniuk, daha sonraları propranolol kullanmaya başladı ![]() ![]() Wenger'in mönüsü Japonya'dan İngiliz futbolcular da bir zamanlar fast food gibi yüksek kalorili yiyeceklerle besleniyordu ve biraya olan düşkünlükleriyle biliniyordu ![]() ![]() Arsenal takımının teknik direktörü Arsene Wenger, kulübe beslenme konusunda değişiklikler getirdi ![]() ![]() ![]() Wenger, “Tüm yaşam tarzı sağlıkla bağdaşlaştırılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bira ve votka 1983 ve 1989’da dünya şampiyonu olan İskoç dart oyuncusu Jocky Wilson’ın beslenme tarzı ise Japonlar’dan şüphesiz çok farklıydı ![]() ![]() ![]() ![]()
|