![]() |
Evlilere Ve Yeni Evleneceklere... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilere Ve Yeni Evleneceklere...Evliliğimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belki de kuruma inanmamaktan Geçiyor ![]() Evliliği toplumun dayattığı şekilde yasamamaktan ![]() ![]() ![]() Nedir bu dayatmalar? Erkeğin muhakkak kadından yasça büyük olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine yada en azından eşit olması bunların sadece ikisi ![]() ![]() ![]() Olmaz, yürümez diyor toplum ![]() ![]() ![]() dediğinde oturmalı kadın ![]() ![]() ![]() Yada yumuşatıyorlar; efendim kadın erkekten önce çöktüğü için (hani doğum felan) küçük olmalıymış yaşı ![]() ![]() ![]() Eğitimde de böyle ![]() ![]() layıkı ![]() ![]() ![]() ![]() EŞİM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne "hot" dememe gerek kaldı 17 senede, ne de Benden önce çöktü ![]() ![]() ![]() Yıllar içinde ben yaşlandıkça o gençleşti, "oo Can bey kapmışınız çıtırı" Esprilerine muhatap dahi oldum ![]() ESİM 3 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ; ben bir taneyi 9 senede bitirdim ![]() Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım ![]() ![]() ![]() Kulağa gelen müzik tekse de, onu oluşturan notalar farklıdır der Halil Cibran ![]() ![]() ![]() Bunu unutmadık biz ![]() Sene ![]() O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o "haklisin bitanem ![]() ![]() ![]() Fırtına durulduğunda "ama bi de böyle düşün" de dedik fikrimizi Savunurken ![]() Farklı insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savaşan Neferlerdik bu hayatta ![]() ![]() ![]() Asla bilmedik ne kadar para kazandığımızı, ortak cüzdanımızdan gerektiği Kadar aldık ![]() Ne kadar çalarsa çalsın masanın üstünde telefon, kim bu saatte arayan Karşı cins diye sorgulamadık da ama ![]() ![]() ![]() Sevginin en büyük dostuydu bizim için "güven" ![]() ![]() ![]() Saklanmış bir "saygı" vardı daima ![]() ![]() ![]() Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede ![]() ![]() ![]() EEG ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktık ![]() ![]() ![]() Öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bi gece, Misafir odasında ![]() ![]() ![]() Gece yarısı kapı açıldı, esim "ne yapıyorsun burda?" diye sordu kapının Eşiğinden,"uyuyorum" dedim buz gibi bi sesle ![]() ![]() ![]() Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla ![]() ![]() ![]() Daracık yatakta ![]() Sen gelmezsen ben gelirim" dedi ![]() ![]() ![]() Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yat saatine kadar sürecek ![]() ![]() ![]() Ve bence doğrusu da bu ![]() ![]() ![]() Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız Hariç ![]() Kırsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadık birbirimize ![]() ![]() ![]() Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktık o Listede ![]() ![]() ![]() Ama oyunun kurallarını biz koyduk ![]() ![]() ![]() Oynanan ![]() ![]() ![]() Evlilik; hesapsız içine dalınması gereken bir oyun bence ![]() ![]() ![]() Topluma kulaklarını tıkayarak hem de ![]() ![]() ![]() Sözlerimizle ![]() ![]() ![]() Sadece gönlünüzden geçtiğince ![]() ![]() ![]() Dediği gibi Ataol Behramoglu´ nun; " ![]() ![]() ![]() Yaşayacaksın, Irmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına ![]() Hayata sunulmuş bir armağandır ![]() Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana ![]() ![]() ![]() kisiselbasari ![]() Yazar: Ömerlütfi Küçükosman |
![]() |
![]() |
|