Pandispanya Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Pandispanya TarifiPandispanya Tarifi Malzeme : 2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı nişasta 2,5 kahve fincanı toz şeker 5 yumurta Yanm kahve fincanı suYarım limon kabuğu rendesi ve Tuz ![]() ![]() Pandispanya Tarifi Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanın sarısını, diğerlerine aklarını koyunuz Yumurta sanlarına su, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker katarak yumurta vurmaya mahsus telle hafif ateş üzerinde 7-8 dakika kadar döğerek kabartın Yumurtaların ateşte pişmemesi için 4 dakika döğdükten sonra, 4 dakikada dışarda döğmeniz gerekir Öbür tenceredeki yumurta beyazlarına çok az tuz katarak, kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan döğün Sonra yumurta sarısı tenceresine un, nişasta, koyu köpük halindeki yumurta akı ilave edilen bu hamuru kalıp şeklinde iyice kâğıtlanmış ve İyice yağlanmış bir formaya dökerek orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirin Tahta kaşıkla karıştırılmayan pandispanya hamuru, sulanır ve yeteri derecede kabarmaz Yumurtaların sarı ve aklarını başka başka kaplara ayıracak yerde hepsini aynı kapta şeker ve su ile döğerek pandispanya yapılabilir Ama ayrı şekilde yapılana kadar kabarmaz
|
|
|
|