![]() |
Çocuk Aile İnternet Kullanımı Sözleşmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Aile İnternet Kullanımı SözleşmesiBilgisayar ve Interneti kullanmak istiyorum ve Interneti kullanırken uymam gereken bazı kurallar olduğunu biliyorum ![]() 1Ailemin benim güvenliğimi ve sağlığımı düşündüklerini biliyorum ![]() ![]() ![]() 2Adımı, adresimi, telefon numaramı, okulumu, ailemin adını, adresini, telefon numarasını ya da başkalarının beni bulmasını kolaylaştıran herhangi bir bilgiyi (tuttuğum takım, gittiğim yerler vb ![]() ![]() 3Aileme sormadan Internet aracılığıyla hiçbir şey satın almayacağım ve hiçbir kredi kartı numarası vermeyeceğim ![]() 4Ailemle konuşmadan Internet aracılığıyla sorulan sorulara cevap vermeyeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5Bazı insanların kötü niyetli olabileceklerini ve çocuk olmadıkları halde çocuk gibi davranabileceklerini biliyorum ![]() ![]() ![]() 6Internette hiçbir tartışmaya ya da kavgaya katılmayacağım ![]() ![]() 7Eğer hoşlanmadığım bir şeye rastlarsam ya da ailemin benim görmemden hoşlanmayacağını düşündüğüm bir şeye rastlarsam, geri tuşuna basacağım ya da oturumdan çıkacağım ![]() 8Eğer bazı kişilerin çocuklara söylememesi gereken bir şey söylediğine rastlarsam aileme söyleyeceğim ![]() 9Internetle ilgili konular hakkında hiçbir şeyi ailemden saklamayacağım ![]() 10Eğer birisi bana resim gönderirse, görmemem gereken bir siteyi ziyaret etmemi ya da uygun olmayan bir dille konuşmamı önerirse ailemi durumdan haberdar edeceğim ![]() ![]() 11Ailemin onayı olmadan Internette tanıştığım kimseyi telefonla aramayacağım ![]() 12Ailem yanımda olmadan ve onaylamadan Internette tanıştığım kimseyle buluşmayacağım ![]() 13Internette tanıştığım kimseye, ailemin izni olmadan hiçbir şey göndermeyeceğim ![]() 14Eğer Internette tanıştığım birisi bana posta ile ya da bir kişi aracılığıyla, herhangi bir şey gönderirse aileme söyleyeceğim ![]() 15Internette iyi bir dil kullanacağım ve nazik olacağım ![]() 16Sadece şaka yapıyor olsam bile kimseyi korkutmayacağım ya da tehdit etmeyeceğim ![]() 17Bilgisayarıma herhangi bir disk ya da Internetten bir bilgi yüklemeden önce virus kontrolü yapacağım ![]() 18Ailem bana daha önce çok büyük bir tepki göstermeyeceğine söz verdiği için, Internet yüzünden başıma ne gelirse gelsin, onlara söyleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() |
|