![]() |
Kanser Hastaliği Alternatif Tıp |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Hastaliği Alternatif TıpKANSER HASTALIĞI GENEL SEBEPLERİ Dengesiz beslenme % 35 Sigara % 30 Enfeksiyon hastalıkları % 10 Mesleki nedenler % 4 Alkol % 3 Çalışma yerinin tozlu ve pis olması % 2 Gıdalara konan katkı maddeleri % 1 Kalıtım Yapılan incelemelerde kanserin, kalıtsal olduğu saptanmıştır ![]() ![]() Tahriş ve yaralama Herhangi bir organın sürekli tahriş olması veya yaralanması, ilerde kanser oluşumuna yol açabilir ![]() Örneğin ; ağızdaki çürük diş, diş etlerini tahriş eden proaaa, sürekli acı ve sıcak yeme gibi nedenlerle ağız ve dil kanseri oluşur ![]() Çok ve sık doğum yapan kadınlarda rahim ağzı defalarca yırtılır ve rahim kanserine zemin hazırlar ![]() Röntgen ışınları Defalarca rötgeni çekilmiş organlarda kanser sık görülür ![]() Kozmik ışınlar Güneşten gelen kozmik ışınlar, toprağa karışır ve yokolurlar ![]() ![]() ![]() Beslenme bozuklukları Kansere yol açan başlıca etkendir ![]() Şöyle sıralayabiliriz : 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() * Fazla et yiyenlerde kalın bağırsak kanseri sık görülür ![]() * Proteinli gıdalar, 100 C üzerinde pişirildiklerinde kanser yapan maddeler oluşur ![]() * Aşırı ısıtılan yağlarda kızartılan yiyecekler kanser yapıcı olurlar ![]() * Kullanılmış yağları tekrar kullanmak ta sakıncalıdır ![]() * Hormonlu maddelerin kansere yol açtığı gözlenmiştir ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() ![]() BİTKİLERLE TEDAVİ Isırgan otu Vücutta hücre yenilenmesini sağlar, alyuvar yapımını arttırır, kanamaları durdurur ![]() ![]() Ökse otu Ağaçlar üzerinde parazit olarak yaşayan bir bitkidir ![]() ![]() Mazı İç kanserlere karşı önleyici ve yayılmayı durdurucu olarak öneriliyor ![]() Adaçayı Çeşitli kanserlere karşı öneriliyor ![]() Servi kozalağı Vücudu pisliklerden temizler, direnci artırır, kanseri önleyici ve durdurucu etkisi vardır ![]() ![]() Ardıç tohumu Öğlen ve akşam yemeklerinde 5′er adet yenir ![]() ![]() Sebze ve meyveler Tere, karanfil, sarmısak, havuç, lahana, ıspanak, çilek, soğan, kırmızı pancar yenmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|