Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşitliliği, evrimi, organizmaların

Organizmaların Çeşitliliği Ve Evrimi

Eski 04-25-2009   #1
Şengül Şirin

Organizmaların Çeşitliliği Ve Evrimi

Evrimsel biyoloji, organizmaların zamanla değişmeleri de dahil, onların kökleriyle ilgilenir ve birçok taksonomiyle ilintili bilimadamını bünyesinde bulundurur Mesela, genellikle belirli bir organizma hakkında eğitim almış - mammaloji, ornitoloji ya da herpetoloji gibi - birçok bilimadamını içine alıp, evrim hakkındaki daha genel sorulara cevap arar Evrimsel biyoloji, fosilpaleontoloji üzerine kurulmuştur 1990larda, daha önceden modern sentezden dışlanmış olan gelişim biyolojisi, evrim biyolojisinin sahasına, evrimsel-gelişimsel biyolojinin çalışmalarıyla tekrar girdi Evrimsel biyolojiyle alakalı dalların bazıları; filojenetik, sistematik ve taksonomidir kalıntılarını inceleyerek evrimin hızı ve türünü inceleyen
Taksonomik açıdan ilintili iki büyük geleneksel bölüm, botanik ve zoolojidir Botanik, bitkilerin bilimidir Bu bilimdalı, bitkilerin gelişim, üreme, metabolizma, gelişim, hastalık ve evrimlerini inceleyen birçok daldan oluşmaktadır Zooloji ise hayvanlarla ilgilidir Bu bilim dalı, anatomi ve embriyolojinin dalları olan fizyolojiyi de kapsar Hayvanların ve bitkilerin genel genetik ve gelişimsel mekanizmaları; moleküler biyoloji, moleküler genetikgelişim biyolojisi altında yapılır Hayvanların ekolojisi ise davranışsal ekoloji ve diğer dallarla incelenilir ve

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com