Kereviz Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz YemeğiEtli Kereviz Yemeği Malzemeler:
Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır? 1 Etleri yıkayarak suyunu süzün ve tencereyi ocağın üzerinde kızdırdıktan sonra etleri tencereye alın Suyunu salana dek hararetli ateşte daha sonra da suyunu tamamen çekene dek kısık ateşte iyice pişirin Gerekirse bir çay bardağını geçmeyecek kadar da sıcak su ilave edebilirsiniz 2 Etler piştikten sonra hafif ılıyınca bir kenara alın ve tencereye yemeklik doğradığınız soğanları, ve doğranmış havuçları yağ ve biraz da su ile birlikte yumuşayıncaya dek pişirmeye bırakın 3 Bu sırada kerevizleri yıkayarak suyunu süzün Soymaya başlamadan önce derince bir kaseye bir adet limon sıkın ve üzerine bir iki bardak su ekleyerek karıştırın Kereviz hemen kararacağı için soyup doğrayınca hiç vakit kaybetmeden bu suyun içerisine atın 4 Tencereye salça da ekleyerek kavurun ve kavrulduktan sonra yarım çay bardağı su ile salçayı çözdürün Etleri de tencereye alın 5 Bir adet patatesi de soyup küp küp doğrayarak ilave edin Tencereye kerevizleri de ilave ederek karıştırın ve bir adet limonun suyunu da tencerede gezdirin Eğer kerevizin yapraklarını da ayıkladıysanız yaprakları da doğrayarak tencereye ilave edebilirsiniz 6 Son olarak bir bardak da su ve tuz ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin 7 Dilerseniz üzerine karabiber, pul biber dökerek yemeği demlenmeye bırakın 8 Servis yaparken ayırdığınız birkaç kereviz yaprağı ile süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kereviz Yemeği |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz YemeğiZeytinyağlı Kereviz Malzemeler:
[*]Havuçların kabuklarını soyup,yıkayıp irice dilimledim [*]Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde dilimledim [*]Kabuklarını soyup yıkadığım soğanları bütün şekilde yuvarlak yuvarlak orta kalınlıkta dilimledim [*]Kerevizleri süzdürüp,bir tencereye yerleştirdim ve üzerine 1 adet limon suyu ilave ettim Dilimlediğim patates,havuç ve soğanları,zeytinyağı,sıcak su,kesme şeker,yeterince tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapattım Açık ateşte bir göz kaynatıp,orta kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirdim [*]1/2 su bardağı su ve pişen kerevizin suyundan alıdğım kasede unu iyice erittim Pişen kerevizin üzerine gezdirerek ilave ettim 4-5dk orta kısık ateşte pişirdim Altını kapattım,pişirdiğim tencerede 1 gece beklettip,dinlendirdim Bir gün sonra servis kabına alıp,üzerine kereviz yaprakları yerleştirdim ve soğuk servis yaptım Afiyet olsun![]() |
|
|
|