Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kara, keki, orman, tarifleri

Kara Orman Keki Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Orman Keki Tarifleri







Kara Orman Keki
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 + 1/4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Çikolatayı rendeleyinKullanana kadar buzdolabında bekletin Yumurta ve şekeri krema kıv***** gelene kadar mikserle çırpın Sıvıyağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin Un, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin ( ben rendelediğim çikolatanın yarısını hamura ekledim) Yağlanmış kek kalıbına hamuru koyun Üzerini düzeltip çikolatayı yayın Daha sonra vişne tanelerini yayıp kek hamurunun içine iyice batmasını sağlayın Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35-40 dk pişirin Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin Arzuya göre dondurma ile servis edinAfiyet olsun
Not:Özellikle dondurma ile servis etmenizi öneririm Tarif Sana Mutfağı'ndan



Alıntı Yaparak Cevapla

Kara Orman Keki Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Orman Keki Tarifleri



Kara Orman Keki
Malzemeler:
  • 250gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 + 1/4 su bardağı (300ml) kahverengi şeker
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı (375ml) un
  • 3/4 su bardağı (175 ml) kakao
  • 1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat
  • yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz
  • 1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt
  • 1 su bardağı (250 ml) damla çikolata
  • 1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne
  • isterseniz üzerine pudra şekeri
Hazırlanması:
2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin
Tereyağını ve şekeri iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Ayrı bir kabın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin Karışımı bir sefer daha elekten geçirin
Fırını 160C'ye getirin Unlu karışımı yağ+şeker karışımına 3 seferde yoğurtla dönüşümlü olarak ekleyin (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Damla çikolataları ve vişneleri ilave edin Karışımı kaba dökün
Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar -büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat- pişirin Pişince 10 dakika kalıbın içinde telin üzerinde soğutun Bıçakla kalıbın kenarlarını gevşetin Kalıbı ve teli ters çevirerek keki çıkartın
Not: Çikolata eriyeceği için erimiş çikolata gelebilir kürdana, yeterki kek parçaları yapışmasın İçi fazla pişerse kuru olabilir, bu yüzden büyük kalıpla yapıyorsanız 40 dakikadan sonra, muffin kalıbında yapıyorsanız 25 dakika sonra kontrol etmeye başlayın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.