Fırında Kuzu Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu TarifleriFırında Kuzu Malzemeler:
Bir tencereye bir bardak yoğurt, bir fincan un, yarım kaşık salça ve sekiz bardak su konarak telle iyice çırpılır Soğanlar bütün olarak konur Ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tutulur İki kuzu kolu bir tencereye yerleştirilir Üzerine bir numaradaki yoğurtlu, unlu, salçalı malzeme dökülür, tuzu konur, pişinceye kadar ateşte tutulur Pişen et bir tepsiye alınır, suyunun bir kısmı tepsinin kenarından dökülür, tuzu konur Fırında etin üzeri kızartılır Tepsi fırından çıkarılır, geri kalan süzülmüş salça üzerine dökülür Sıcak olarak servis yapılır![]() |
|
Fırında Kuzu Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu TarifleriFırında Sebzeli Kuzu Malzemeler: 10 kişilik
Etleri yıkayıp 3 adet bütün soğan ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile ağzı kapalı bir tencerede bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin Bu arada sırayla patates ve sarımsakları, ardından da patlıcanları yarım kızarmış kalacak şekilde kızartıp yağlarını süzdürün Biberleri yıkayıp ikiye bölün Sularını çeken etleri soğanlardan ayırıp fırın kabına boşaltın Üzerlerine sırayla patlıcanları, patatesleri, sarımsağı ve biberleri dizin Salçayı kaynamış suda ezip tuz ilavesiyle beraber etlerin üzerine gezdirin Kabın üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırına alın İlk 10 dakika 250C'de kalanı 200C'de olmak üzere toplam 30 dakika pişirin Pirinç pilavıyla servis yapın![]() ![]() |
|
Fırında Kuzu Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu TarifleriFırında Kuzu But Malzemeler:
1 kuzu budunu kasaptan alırken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın 3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin 2 etler piştikten sonra su ilave etmeden fırın kabına alın üzerine sivribiberleri dizin 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kaynamış su ile ezip etlerin üzerine gezdirin tencerede kalan suyu da ilave edin kabın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200C'de 20 dakika pişirin patates püresi ve pilav ile servis yapın![]() ![]() |
|
Fırında Kuzu Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu TarifleriFırında Kuzu İncik Malzemeler:
soğanları yemeklik doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün kuzu incikleri yıkayp tencereye ilave edin sivribiberleri ve halka halka doğranmış havuçları ekleyip 5-10 dakika çevirin etler suyunu çekene kadar pişirin![]() kabukları soyulup fındık büyülüğünde doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin 2-3 kez karıştırın 1,5-2 su bardağı kaynamış suyu koyun temizlenip ikiye bölünmüş fasulyeleri tencereye ekleyin etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirin tenceredekileri bir fırın kabına dökün üzerine defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip 250C'de 15 dakika pişirin![]() ![]() |
|
|
|