Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
almanya, tarçınlı, yıldızlar

Tarçınlı Yıldızlar (Almanya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Yıldızlar (Almanya)







Tarçınlı Yıldızlar (Almanya)



(Hamur 2 gün bekletilecek)

Hamur:
  • 3 yumurta akı,
  • 125 g toz seker,
  • 125 g pudra sekeri,
  • 2 yemek kasığı limon suyu,
  • 100 g kayısı marmeladı,
  • 600 g badem,
  • 15 g tarçın
Üstü:
  • 80 g pudra sekeri,
  • 1 yemek kasığı limon suyu
Hamur: Yumurta aklarını sert köpük halini alıncaya kadar çırpın, toz şekeri ve pudra şekerini azar azar ilave edin Limon suyunu ve marmeladı karıştırın Bademleri makineden geçirin, tarçın ile harmanlayın ve tahta kaşıkla köpük yumurtaya karıştırın Bademli hamurun üstünü örtün ve 2 gün süre ile buzdolabına kaldırın Hamuru buzdolabından alın ve küçük porsiyonlar halinde folyo arasında 1 cm kalınlığında açın Yıldızlar kesin Yıldızları kağıtlı bir tepsiye dizin
Üstü: Yumurta akını köpürtün, pudra şekeri ve limon suyu katın Şekeri küçük bir kaşıkla yıldızların yüzeylerine dağıtın Fırını 120 derecede ısıtın, yıldızları 25-30 dakika alt rafta pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.