09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Yıldızlar (Almanya)
Tarçınlı Yıldızlar (Almanya)

(Hamur 2 gün bekletilecek)
Hamur: - 3 yumurta akı,
- 125 g toz seker,
- 125 g pudra sekeri,
- 2 yemek kasığı limon suyu,
- 100 g kayısı marmeladı,
- 600 g badem,
- 15 g tarçın

Üstü:- 80 g pudra sekeri,
- 1 yemek kasığı limon suyu

Hamur: Yumurta aklarını sert köpük halini alıncaya kadar çırpın, toz şekeri ve pudra şekerini azar azar ilave edin Limon suyunu ve marmeladı karıştırın Bademleri makineden geçirin, tarçın ile harmanlayın ve tahta kaşıkla köpük yumurtaya karıştırın Bademli hamurun üstünü örtün ve 2 gün süre ile buzdolabına kaldırın Hamuru buzdolabından alın ve küçük porsiyonlar halinde folyo arasında 1 cm kalınlığında açın Yıldızlar kesin Yıldızları kağıtlı bir tepsiye dizin
Üstü: Yumurta akını köpürtün, pudra şekeri ve limon suyu katın Şekeri küçük bir kaşıkla yıldızların yüzeylerine dağıtın Fırını 120 derecede ısıtın, yıldızları 25-30 dakika alt rafta pişirin
|
|
|