![]() |
İspanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya)Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi (İtalya) ![]() Malzemeler
İçine, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten sonra, soğuk suya koyalım ![]() Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 5-6 dakika kadar haşlayalım ![]() Haşladıktan sonra, suyunu süzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım ![]() Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım ![]() Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım ![]() Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım ![]() Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim ![]() ![]() Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım; Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım ![]() ![]() ![]() Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim ![]() Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|