Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl YapılırVişne Suyu Malzemeler:
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı) vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün soğutup servis yapın Afiyet olsun![]() ![]() |
|
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl Yapılır |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Suyu Tarifleri-Vişne Suyu Nasıl YapılırVişne Şurubu Malzemeler:
Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır Koyulaşınca yani kıvamı olunca yıkayıp, ayıkladığımız vişnelerimizi ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk daha kaynatalım, ocaktan indirelim Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım Tanelerini reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katılmaz![]() Not: Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir Afiyet Olsun… |
|
|
|