![]() |
Karadeniz Bölgesinin Önemli Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Önemli ÜrünleriKaradeniz Bölgesinin Önemli Ürünleri Her mevsim yağış görülmesi yaz kuraklığı isteyen ( buğday arpa yulaf çavdar mercimek pamuk) ürünlerin yetişmesini önlemiştir ![]() ![]() ![]() Fındık: Trabzon Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır ![]() ![]() Çay: Giresun'dan Gürcistan'a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün: Daha çok Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Mısır: Bütün kıyı boyunca yetiştirilir ![]() Elma: Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir ![]() Şekerpancarı: Amasya Tokat Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir ![]() Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda (Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır ![]() Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır ![]() Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|