![]() |
Dolmalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() DolmalarBULGURLU DOLMA MALZEMELER8 adet kırmızı biber 1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur 1 adet büyük boy soğan 1 adet domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 çorba kasesi su Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KABAK DOLMASı MALZEMELER3 adet kabak 250 gr kıyma ½ su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı margarin yeteri kadar tuz 1 çaykaşığı kara biber maydanoz 1 kaşık salça 250 gr bulgur HAZIRLANIŞI Kabakları soyduktan sonra için oyun ve bir kabın içine patates hariç kalan bütün mazemeleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LAHANA SARMASı MALZEMELER2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 250 gr ![]() 1 büyük baş soğan 1 adet küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 adet limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PATATES DOLMASI MALZEMELER4 Adet orta boy patates 2 Adet orta boy domates 3 Adet taze soğan 1 Su bardağı az yağlı kaşar rende ½ demet maydanoz veya fesleğen Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri yıkayın, Micro dalga fırında 4 dakika yada normal fırında yumuşayıncaya kadar pişirin, Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın, Tuz ve karabiber ilave edin, Bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz yada fesleğen ve kaşar peyniri ile karıştırın ![]() Patatesleri fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın, Patates içini domatesli karışıma ilve edin, iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız karışımı patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() PAZI SARMASI MALZEMELER1 kg pazı 500 gr az yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça 1 kase pirinç ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı karabiber kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün ![]() Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın ![]() Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin ![]() Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz ![]() Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın ![]() ZEYTINYAĞLı DOLMA MALZEMELER1 bardak pirinç için : 4 orta boy soğan 1 su bardağı zeytinyağı 50 gram dolmalık fıstık 50 gram üzüm 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane 2 su bardağı pirinç için : 1 kilo dolmalık yeşil biber ya da asma yaprağı veya 1 kilo pazının yaprağı 3 adet kesmeşeker 2 adet domates (dolmalık bibere kapak yapmak için) HAZIRLANIŞI Yağ tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Servis tabağına alınan dolmaların daha lezzetli ve parlak görünmesi için yarım limonun suyu bir kahve fincanı zeytinyağı ile çırpılıp dolmanın üzerine gezdirilebilir ![]() ![]() Pazı ile yaparken pazının sapları çıkarılıp, yıkanıp kaynar suya atılır ve hemen sudan alınarak eğer pazı yaprakları ufak ise içine malzeme konularak tek tek, büyük ise ikiye bölünerek sarılır ![]() ![]() ZEYTINYAĞLı KEREVIZ DOLMASı MALZEMELER3 adet kereviz 2 adet havuç 100 gram kadar bezelye 1,5 limonun suyu 1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan 6 adet kesmeşeker Yeterince tuz 1 çay bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTINYAĞLı LAHANA DOLMASı MALZEMELER : 1 adet küçük lahana prinç 1 su bardağı zeytinyağı 1 büyük soğan ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu kimyon tuz karabiber kuş üzümü çam fıstığı 3-4 adet biber 1 adet domates 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın ![]() Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTINYAĞLı PıRASA DOLMASı MALZEMELER2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci Yarım kilo pırasa 1 adet havuç (doğranmış) 2 su bardağı yoğurt Yarım demet dereotu 1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış) 1 domates 2 şeker kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz ve kimyon HAZIRLANIŞI Pirincin pişmesi için 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEYNIRLI DOMATES DOLMASI MALZEMELER4 Adet orta boy domates 1 Çorba kaşığı fesleğen 6 Çorba kaşığı bayat ekmek içi 4 Çorba kaşığı parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Domatesleri yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini boşaltın ve tuzlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KUZU KABURGA DOLMASı MALZEMELER2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci 3 kg ![]() Tuz ve toz karabiber Dolma İçi: 1 su bardağı doğranmış kereviz başı 1 çay bardağı doğranmış soğan 4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 2 su bardağı dilimlennıiş elma 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı baharat HAZIRLANIŞI Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8-10 Kişilik Her servis 676 kalori, 49 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ETLI KARıŞıK DOLMA MALZEMELER500 gr kıyma 1 kg dolmalık biber 5 adet domates 1 ![]() 1 çorba kaşığı margarin 2 baş soğan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yarım demet maydanoz Yeterince tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Biberlerin üst taraflarını kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ERIKLI DOLMA MALZEMELER250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı margarin ½ kg can eriği 2-3 adet soğan ½ baş sarımsak ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|