![]() |
Havuçlu Dana Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Dana Salatası3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 kg yağsız dana eti 6 orta boy havuç 1 su bardağı tuzsuz et ya da tavuk suyu 2 soğan (iri doğranmış) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kekik 3 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı soya sosu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) çinlahanası (ya da marul) yaprakları (yıkanıp, kurulanmış) 1 taze soğan (yaklaşık 5 cm boyunda parçalara kesilip, her parça üst ve alt yanlarından 4'e çentildikten sonra soğuk suda bekletilmiş) Ayiçek yağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() Havuçlardan birini yuvarlakdilimleyip, et (ya da tavuk) suyu, soğanlar, sarmısak, kekik ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan havuçları kanallı bıçakla uzunlamasına ince uzun şeritler halinde kesip (ortalarındaki sert göbeği atın), şeritleri tozşeker ve sirkenin 2 çorba kaşığıyla birlikte bir salata kâsesine koyarak iyice karıştırın ve bir kenara bırakın (ara sıra karıştırarak, şekerli sirkenin havuç şeritlerine iyice işlemesini sağlayın) ![]() Tencereyi ateşten alıp, eti büyük birtabağa çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Tabaktaki et elle tutulacak kadar soğuyunca, parmaklarınızla irice parçalara ayırıp, yağlı bölümlerini atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana etini kızarttığınız tencereyi suyla çalkalayıp, mutfak havlusuyla iyice kuruttuktan sonra, orta ateşe oturtarak ısıtın ![]() ![]() ![]() 8 düz tabağa çinlahanası (ya da marul) yapraklarını döşeyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|