![]() |
Mevlana Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana PilavıMevlana pilavı Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 6 =Malzemeler= 1 Adet kuru soğan Yarım su bardağı nohut 400 gr kuzu eti 250 gr kestane 2 Adet havuç 2 Su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 1 Çorba kaşığı çamfıstığı 3 Su bardağı sıcak su 1 Adet tavuk suyu tableti Yarım su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, yenibahar =Hazırlanışı= Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin ![]() Nohutu akşamdan ıslatın ![]() Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın ![]() Kestaneleri bir tencereye aktarın ![]() Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın ![]() Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün ![]() Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin ![]() Yağdan çıkarıp bekletin ![]() Aynı yağda soğanı pembeleştirin ![]() Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun ![]() Pirinci birkaç kez yıkayın ![]() Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın ![]() Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun ![]() Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin ![]() Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın ![]() Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın ![]() Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin ![]() Suyu çekince ateşten alın ![]() Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|