Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasa, pilavi, tosun

Tosun Pasa Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tosun Pasa Pilavi




Malzemeler:
4 kişilik
2 su bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 adet kesme şeker,
1 adet et suyu tableti,
1 adet defne yaprağı,
2 su bardağı su,
2 su bardağı haşlanmış nohut,
1 su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın
Yapılışı:
Pirinçi ayıklayın Tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin
Suyunu süzüp, iyice yıkayın
Tencereye tereyağı koyun
Eriyince tuz, kesme şeker, su, defne yaprağı, tarcın ve et suyu tabletini ekleyin
Kaynayınca pirinci ilave edin
Kaynayınca üzerine haşlanmış nohutu ve kuru üzümü yayın
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakkika pişirin
Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup , servis tabağına cevirerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.