![]() |
Tosun Pasa Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tosun Pasa PilaviMalzemeler: 4 kişilik 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 adet et suyu tableti, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın ![]() Yapılışı: Pirinçi ayıklayın ![]() ![]() Suyunu süzüp, iyice yıkayın ![]() Tencereye tereyağı koyun ![]() Eriyince tuz, kesme şeker, su, defne yaprağı, tarcın ve et suyu tabletini ekleyin ![]() Kaynayınca pirinci ilave edin ![]() Kaynayınca üzerine haşlanmış nohutu ve kuru üzümü yayın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakkika pişirin ![]() Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup , servis tabağına cevirerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|