Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
artvin, balkabaklı, pilav, tarifi

Balkabaklı Pilav / Artvin Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Pilav / Artvin Tarifi



Malzemeler

2 dilim balkabağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin
Tereyağını eritin Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun Pilav suyunu çekene kadar pişirin Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın 10 dakika dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.