Balkabaklı Pilav / Artvin Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Pilav / Artvin TarifiMalzemeler 2 dilim balkabağı 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin Tereyağını eritin Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun Pilav suyunu çekene kadar pişirin Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın 10 dakika dinlendirip servis yapın |
|
|
|