![]() |
Etli Sebze Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Sebze Salatası250 g dana eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 1 çorba kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 250 g Paris mantarı (yıkanıp, kurulanmış) 1 küçük rezene kökü (ince dilimlenmiş) 2 kereviz sapı (yaklaşık 5 cm boyunda doğrandıktan sonra, her parça yaklaşık 5 mm eninde şeritler halinde kesilmiş) 1 havuç (kazınıp, yaklaşık 5 cm boyunda doğrandıktan sonra, her parça yaklaşık 5 mm eninde şeritler halinde kesilmiş) 1 küçük tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 125 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış) 4 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış) 1 marul (ya da yeşil salata,- yıkanıp, kurulanmış) 1 baş rezene (yaprakları tek tek ayrılmış) 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı 1 tatlı kaşığı taneli hardal 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt Etleri bir tencerede limon suyunun 3 çorba kaşığı, fesleğenler, bayırturpu rendesi ve kırmızıbiberle karıştırıp, bir kenarda dinlenmeye bırakın ![]() Önce fırınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marul (ya da yeşil salata) yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, oda sıcaklığına inmiş olan salatayı bir kaşıkla yaprakların üstüne aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|