Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, salatası, sebze

Etli Sebze Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Sebze Salatası




250 g dana eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
250 g Paris mantarı (yıkanıp, kurulanmış)
1 küçük rezene kökü (ince dilimlenmiş)
2 kereviz sapı (yaklaşık 5 cm boyunda doğrandıktan sonra, her parça yaklaşık 5 mm eninde şeritler halinde kesilmiş)
1 havuç (kazınıp, yaklaşık 5 cm boyunda doğrandıktan sonra, her parça yaklaşık 5 mm eninde şeritler halinde kesilmiş)
1 küçük tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
125 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış)
4 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış)
1 marul (ya da yeşil salata,- yıkanıp, kurulanmış)
1 baş rezene (yaprakları tek tek ayrılmış)
2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 tatlı kaşığı taneli hardal
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt

Etleri bir tencerede limon suyunun 3 çorba kaşığı, fesleğenler, bayırturpu rendesi ve kırmızıbiberle karıştırıp, bir kenarda dinlenmeye bırakın
Önce fırınızı 230 °C'a ısıtın Bir salata kâsesinde mantarlar, rezeneler, kereviz sap şeritleri, havuç şeritleri, tatlı kırmızı biber şeritleri, fasulyeler, arpacık soğanları, sarımsak, kekik, tuz, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın Sonra büyük bir fırın kabına tek kat halinde serip, kabı fırına verin ve karışımı sık sık karıştırarak, arpacık soğanları yarı saydamlaşıncaya kadar (10-12 dakika), pişirin Sonra tencerede dinlendirdiğiniz etli karışımı ve sultani bezelyeleri fırın kabına ekleyip, ara sıra karıştırarak, etler pişinceye kadar (8 - 10 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, salatayı geniş bir tabağa aktararak, bir kenarda 30 dakika kadar bekletin
Marul (ya da yeşil salata) yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, oda sıcaklığına inmiş olan salatayı bir kaşıkla yaprakların üstüne aktarın Tabakta kalan suyu küçük bir kâseye koyup, kalan limon suyu, hardal, taneli hardal ve yağsız yoğurdu ekleyerek, iyice çırpın Salatayı yanında sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.