![]() |
Filizlenmiş Nohut Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filizlenmiş Nohut Salatası2 çarliston biberi (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 1/2 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen 2 çorba kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tozşeker 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 200 g filizlenmiş nohut, fasulye, bakla, vb ![]() 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 yeşil salata (yıkanıp, kurulanmış) iki küçük tencereye su koyup, kaynatın ![]() Büyük bir kâsede çarliston biberleri, kırmızı soğanlar, sarmısak, fesleğen, sirke, tozşeker, tuz ve karabiberi karıştırıp, bir kenarda 5 dakika kadar bekletin ![]() Filizlendirilmiş nohut ve fasulyeleri birbirine karıştırıp, kaynamakta olan tencerelerden birine koyarak, yumuşayıncaya kadar(6- 7 dakika) haşlayın ![]() ![]() ![]() Kâsedeki karışıma çiçekyağını katıp, sosu iyice karıştırın ![]() ![]() Yeşil salata yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, tencereyi buzdolabından alarak, salatayı yeşil salata yapraklarının üstüne boşaltın ve hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|