![]() |
Pastırmalı Soğanlı Patates Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Soğanlı Patates Salatası1 kg patates (tercihen küçük yuvarlak taze patates) 1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış) 3 pastırma dilimi (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 4 çorba kaşığı kereviz sapı (kıyılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu içinde karıştırılarak eritilmiş) 4 çorba kaşığı sirke bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı maydanoz (iri kıyılmış) Patatesleri iki yerden çatalla hafifçe delip (fazla delerseniz nemleri kaçar), fırına daire biçiminde dizerek, % 100 ısıtılmış fırında 7 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Pastırma şeritlerini ateşe dayanıklı bir kaba koyup, üstünü kâğıt peçeteyle örterek, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyan patatesleri soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin ve büyük bir kâseye koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|