Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mozayiği, sebze

Sebze Mozayiği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Mozayiği




Sebze Mozayiği

=malzemeler=

850 g iri soğan (kabuklan soyulup, ince halkalar halinde dilimlenmiş)

2 rezene kökü (çiçekli küçük dalları ayrılmış; kök bölümleri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, ince dilimlenmiş)

3/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1/2 tatlı kaşığı biberiye

6 cl (1/4 su bardağı) elma sirkesi

600 g kabak (0,5 cm kalınlığında verevine dilimlenmiş)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

6 orta boy domates

600 g küçük boy patlıcan (sap bölümleri ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)

4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

=hazırlanışı=

Soğan dilimleri, rezene kökü dilimleri, tuzun 1/4 tatlı kaşığı, karabiberin yarısı ve biberiyenin yarısını kalın dipli bir tavaya koyun Üstüne siraaai boşaltıp, 6 el (1/4 su bardağı) su ekleyin Tavayı orta ateşe oturtarak, karıştıran ve yapışmaması için sık sık karıştırarak, bütün sebzeler altın sarısı bir renk alıncaya kadar (30 - 35 dakika) pişirin

Bu arada, öbür sebzeleri hazırlamak için, fırınınızın ızgarasını yakın Kabak dilimleri, sarımsaklar ve kalan tuzun 1/4 tatlı kaşığını bir kâsede karıştırarak, bir kenara bırakın Domatesleri 0,5 cm kalınlığında dilimleyip, bir tabağa dizerek, üstlerine kalan karabiber ve kalan tuzu serpin Patlıcan dilimlerini bir fırın tepsisine yan yana dizip, üstlerine zeytinyağının 1 çorba kaşığını gezdirerek, fırın tepsisini, fırın ızgarasının 5 cm altına yerleştirin ve patlıcan dilimlerini, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 8 dakika) ızgara edin Altüst edip, üstlerine yeniden 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirerek, öbür yüzlerini de altın sarısı bir renk alıncaya kadar (6 - 7 dakika) ızgara edin Fırın tepsisini alıp, bir kenara bırakarak, fırın ızgarasını söndürün ve fırınınızı 190 °C'a ısıtın

Pişme süresinin bitiminde tencereyi ateşten alıp, soğan ve rezene kökü dilimlerini, dikdörtgen bir seramik servis tabağına döşeyin Üstlerine kızarmış patlıcan dilimleri, tabaktaki domates dilimleri ve kâsedeki kabak dilimlerini düzgün sıralar halinde dizip, 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirerek, tabağın üstünü alüminyum fol-yoyla (parlak yanı üste bakmalıdır) örtün

Tabağı fırına verip, sebzeleri 25 dakika pişirin Tabağı fırından alıp, alüminyum folyoyu atarak, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını sebzelerin üstüne gezdirin ve tabağı bu kez üstü açık olarak fırına verip, sebzeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Kalan biberiyeyi serpip, 10 dakika daha pişirdikten sonra, tabağı fırından alarak, ayırdığınız rezene dallarıyla süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.