Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevli, pastırma

Alevli Pastırma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Pastırma




50 gram az yağlı pastırma dilimleri çemenleri ayıklanıp bir tabağa dizilip sofraya konur 3 yemek kaşığı rakı bir cezvede kaynatmadan ısıtılır Sıcak rakı sofrada pastırmaların üzerinde gezdirilip tutuşturulur Alevler sönünce soğutmadan yenir Pastırma dilimleri çok ince ise daha az rakı da yerli olabilir Tutuşturmak için kibrit kullanılırsa eczanın kokusu sinebilir En iyisi bir kağıt tutuşturup rakıyı bununla yakmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.