![]() |
Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik)(6 kişilik) ![]() Malzemeler 1 kg ![]() 1,5 çay bardağı sızma yağ 1 adet büyük soğan 1/2 kahve fincanı limon suyu 3 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 demet dereotu Tuz Yemeğin Tarifi Taze baklanın iç kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin ![]() Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin ![]() Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın |
![]() |
![]() |
|