Kabak Karnıyarık Tarif |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Karnıyarık TarifMalzemeler * 5-6 adet kabak *2 adet soğan(halka doğranmış) * 2 adet domates(küp doğranmış) * 250 gr kıyma * 1 çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı suda eritilmiş) * 3 çorba kaşığı Sana * Tuz,karabiber * Dereotu(veya maydanoz) * (ince kıyılmış) 2-3 adet yeşil sivri biber * 1 domates (dilim doğranmış) Yapılışı: KABAK KARNIYARIK KABAK KARNIYARIK: 1 Kabakların dip kısımlarında l cm lik yeri bırakıp,bıçakla çizin Ortalarını kayık şeklinde çıkarın Tuzlayıp yıkayın![]() 2 Kızgın yağda hafif pembe kızartın![]() 3 Kıymanın çoğunu soğan,biber ve Sana'yla hafif kavurun Domatesleri de ilave edip,kavurmaya devam edin Ateşten alıp hemen kalan kıymayı,tuzukarabiberi koyup karıştırın ![]() 4 Kabakların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye dizin Oyuklarına kıymayı doldurup,üzerine birer domates dilimi yerleştirin![]() 5 Kabakların üzerini örtmeyecek kadar salçalı su ilave edip fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup, üzerine maydanoz veya dereotu serpin![]() PÜF NOKTASI: Kabakları yağda kızartmak yerine,üstlerine hafif Sana sürüp finnda pişirirseniz,daha hafif olurlar |
|
|
|