Barbekü Soslu Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Soslu Tavuk GöğsüMalzeme - 2 yemek kaşığı Sıvı Sana - 4 adet tavuk göğsü - 1 tatlı kaşığı acı toz biber - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - tuz-karabiber - Sosu; - 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı sirke - 1 adet defne yaprağı - 3 adet domates - 2 yemek kaşığı ketçap - tuz-karabiber Hazırlanışı 1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın![]() 2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın![]() 3 Tavuk göğüslerini oratadan ikiye kesin![]() 4 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın![]() 5 Bir kaba Sıvı Sanayı üzerine acı toz kırmızı biberi, kırmızı pul biberi, karabiber tuzu koyup karıştırın Kesilmiş tavuk göğüslerini sosa bulayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletin![]() 6 Sosu için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 7 Soğanlar pembeleşince şekeri ve siraaai ekleyip, kavurun![]() 8 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, ketçabı, defne yaprağını, tuz-karabiberi ve çok az su ekleyip, orta ateşte bir taşım kaynatın![]() 9 Sosu kaynarken, yağsız tavada sosta bekleyen tavukları kızartıp, servis tabağına alın![]() 10 Pişen sosun içinde defne yaprağını çıkarıp, atın Sosu tavukların, üzerine gezdirip, sıcak olarak servis edin![]() |
|
|
|