Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik) Malzemeler 4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar) 2 Diş Sarmısak 3-4 Taze Soğan Yaprağı 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Krema Yarım Demet Maydanoz Yarım demet Dereotu 1 5 Çorba Kaşığı Tereyağı8 Karides Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin Karidesleri ayıklayın![]() Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın![]() Başka bir tavada tereyağını kızdırın Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin![]() Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun
|
|
|
|