![]() |
Kıymalı Saray Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Saray BöreğiMalzemeler 200 Gr yağsız kıyma 2 Adet soğan 1 Çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz 10 Milföy hamuru 1 Çorba kaşığı margarin 1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için) Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun ![]() Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun ![]() Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün ![]() Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin ![]() Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın ![]() Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun ![]() Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın ![]() Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün ![]() Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin ![]() Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|