Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, taze, zeytinyağli

Zeytinyağli Taze Fasulye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Taze Fasulye







ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

(4-5 kişilik)

Malzeme Listesi:

* Yarım kilo taze fasulye
* 2 adet orta boy soğan
* 2 -3 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı su
* 1 orta boy patates

Yapılışı:

Taze fasulyeler ayıklanır, doğranır ve yıkanır (Fasulyeler çok enli ise yukarıdan aşağı olarak da ikiye bölebilirsiniz) Tencereye ince doğranmış soğan, taze fasulye, kabukları soyulmuş ve kare doğranmış domatesler, salça ile beraber tuz ve şeker konulur Yağı ilave edilir Fasulyeler rengini değiştirip, hafif pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir

Yemeğe 2 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır Fasulyeler tam olarak pişene kadar pişirme işlemine devam edilir (kısık ateşte) Ocağı kapatmadan 10 dakika önce soyulmuş ve kare olarak doğranmış patatesler de yemeğe ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.