![]() |
Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik)(6 Kişilik) ![]() Malzemeler Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 2 ![]() Su 2 su bardağı 400 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Şalgam 6 orta boy 1 kg Yemeğin Tarifi Sebzeleri yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur ![]() ![]() Kalan suyu ve tuzu koy ![]() ![]() Notlar Şalgam yetişen yörelerde yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enerji 201 cal Sodyum 865 mg Protein 9 ![]() A Vitamini 421 iu Yağ 10 ![]() Tiamin 0 ![]() ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 2 ![]() ![]() C Vitamini 22 mg Fosfor 113 mg Çinko 2 mg Kolesterol 29mg |
![]() |
![]() |
|