![]() |
Anne Patatesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne PatatesiMalzemeler (4 kişilik) 3-4 orta boy patates (elma dilimi şeklinde kesilmiş ) 1-2 diş sarımsak (arzuya göre) ½ tatlı kaşığı tuz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ kuru nane, kekik, kara biber Yapılışı Elma dilimi şeklinde kestiğiniz patateslerin üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve baharatları ve sıvı yağı ekleyin, ardından iyice karıştırın ![]() Tercihen cam fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serip üzerine patatesleri yerleştirip orta ateşte yanan fırında 30-35 dakika pişirin ![]() Fırından çıkardıktan sonra yoğurtla hazırladığınız dip sos ya da domatesli sos ile servis yapabilirsiniz ![]() Değişim Ölçüsü: 1 porsiyon anne patatesi 1dilim ekmeğe ve 1 tatlı kaşığı yağa eşittir ![]() ![]() Nişastası bol, C vitamininden zengin, potasyumun iyi kaynaklarından biri olan patatesi hemen herkes çok sever ![]() ![]() Özellikle çocuklar ve gençler patatesin kızartmasına bayılır ![]() ![]() Peki kızartmanın alternatifi nedir? Yağda kızartmak yerine fırında pişirerek bir çok yemek çok leziz bir şekilde hazırlanabilir ![]() Patates kızartmasını aratmayacak, hatta patates kızartmasından daha çok seveceğiniz benim ?anne patatesi? adını verdiğim yemeği hemen denemenizi öneririm ![]() ![]() Bu tarife göre patatesleri pişirip, et ve sebze grubu besinlerin yanına garnitür olarak ya da yoğurtla beraber ara öğünlerde afiyetle yiyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|