Sebzeli Kelebek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli KelebekSebzeli Kelebek =Malzemeler= 350 gr kelebek makarna (yoksa fiyonk) 1 adet tavuk göğsü 2 adet dolmalık biber 4 adet domates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 30 gr tereyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 diş sarımsak Tavuk suyu Tuz Karabiber =hazırlanışı= Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın Bir tencerede 30 gr tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dk karıştırarak kavurun Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin Kısık ateşte 15 dk kadar pişirin Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün Sos tenceresine ilave edip 2 dk karıştırarak birlikte pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|