Selanik Kabaklı Pide |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik Kabaklı PideSELANİK KABAKLI PİDE Bu tarif selanik Türklerine ait bizimkiler selanik muhaciri olduğu için Selanik mutfağını onların vasıtasıyla tanıyorum Malzemeler 4 kabak soyulup küçük doğranmış 1 büyük soğan yemeklik doğranmış 2 yeşil biber ince doğranmış Maydanoz kıyılmış Tuz Karabiber 2 kaşık zeytin yağ 1 kaşık salça Hamuru 1 bardak ılık su 1 yemek kaşığı maya 1 yemek kaşığı şeker Bir tutam tuz 2 bardak un Hazırlanışı Kabağı hazırlamak için soğanı ve yeşil biberleri zeytinyağında sote edin Salçayı ekleyip karıştırın Sırayla kabakları, tuz ve karabiberi ekleyin Kıyılmış maydanozları da ilave edip altını kapatın Soğumaya bırakın Hamuru hazırlamak için, su ile şekeri karıştırıp üzerine maya serpin Karıştırmadan sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın Un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun Hamur iki katı kabardığında küçük parçalar koparıp lahmacun gibi ama oval pideler açın Uzerine kabaklı harçtan 2 kaşık koyup iyice yayın bütün hamurları bu şekilde bitirin 200 C önceden ısınmış fırında 15 dak pişirin |
|
|
|