Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halkalar, tarçınlı

Tarçınlı Halkalar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Halkalar



Malzeme Listesi:
  • Yarım su bardağı süt
  • 90 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 yumurta
  • 3,5-4 su bardağı un
İç malzeme
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:

Süt, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir tencerede ısıtın Tereyağı tamamen erisin Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin

Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırınIlımış yağlı karışımı içine dökün, karıştırınYumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz

Hamurunuzu naylon streç folyoya sarın ( çok sıkı olmasın, mayalanacağı için biraz gevşek ve genişçe sarın) buz dolabına koyun En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor Hamuru 1 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

Unlu bir yüzeyde merdane ile açın 1-1,5 cm kalınlıkta açtıktan sonra erimiş tereyağını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayın Esmer toz şekeri serpin Tarçını serpin Kuru üzümleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya çalışın Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın Keskin bir bıçakla 2-2,5 cm lik kalınlıkta kesin Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin 45 dakika daha tepside mayalansın

180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin
  • Arasında toz şeker olduğu için fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor Pişerken takip etmenizi öneriyorum
  • Bu çöreğin ılık iken yenmesi çok güzel oluyor O yüzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz için hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen önce pişirmeniz en iyisi
  • Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya çıkardığınızda 5-10 dakika beklerseniz hamuru daha kolay açabiliyorsunuz
Yerken üzerine pudra şekeri (çay süzgecinden geçirerek ) serperek de yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.