![]() |
Et Pişirirken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et PişirirkenBenmari usulü pişirme: yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir ![]() Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir ![]() Fırında tavuk pişirirken; tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 160 °C?de kullanın ![]() Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasını da istemiyorsanız, fırından çıktığında üzerine Sana ve limon suyu sürün ayrıca da alüminyum folyoya sarın ![]() ![]() Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer ![]() ![]() ![]() Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır ![]() Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın ![]() ![]() Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir ![]() Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur ![]() ![]() Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|