Malzemeler:
1 kg pirinç, 2 litre su, 1 kaşık salça, yeterince et, 250 gr Tereyağı, kemik suyu, tuz
Yapılışı:
Bir tencereye kemik suyu koyulur Tuzu ve salçası (domates) ilave edilerek iyice kaynatılır Diğer tarafta ölçülü pirinç duru su çıkana kadar yıkanır ve beklemeye bırakılır Pilav etli veya tavuklu olacaksa bunlar pişirilir Su fokur fokur kaynayınca pirinci dökülür, karıştırılır Bu aşamada ateş oldukça kuvvetli olmalıdır Pirinç karıştırıldıktan sonra, ateşin altı kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır Suyunu çeken pirinç ateşte bekletilerek üzerine et veya kaburga konulur Diğer taraftan eritilmiş kızgın tereyağı pilavın üzerine dökülür
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.