09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Duvaklı Tavuk Böreği
MAZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu iş için 1 5 kilo gelecek büyüklükte bir tavuk alınıp, iyice temizlenip tütsülenir, yıkanır Tavuk önce limon suyu, sonra da karabiber-tuz karışımı ile iyice ovulur (Tavuk yerine körpe bir hindi de olabilir) Fırın tepsisine konur ve istenirse bir dal da fesleğen eklenir Tepsi kızgın fırında pişirilip, suyu süzülür Öte yandan, 5-6 su bardağı un, bir çay kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir yumurta ile iyice yoğrularak sertçe bir hamur elde edilir Rulo haline getirilen hamur önce ikiye ayrılır Sonra her parça tekrar 18-20 parçaya bölünür Bu parçalar oklava ile oldukça ince yufkalar durumuna getirilir Bir tepsi yağlanır Yufkaların yarısı, araları yağlanarak üst üste konur Sonra soğutulan tavuk, iri parçalara ayrılarak yufkalar>n üstüne dizilir Üstlerine tekrar kalan yufkalar, araları yağlanarak serilir Üstüne tekrar tereyağı sürülerek çırpılmış yumurta ile sıvanır Yufkalar hafif kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir
|
|
|