Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, duvaklı, tavuk

Duvaklı Tavuk Böreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Duvaklı Tavuk Böreği



MAZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu iş için 15 kilo gelecek büyüklükte bir tavuk alınıp, iyice temizlenip tütsülenir, yıkanır Tavuk önce limon suyu, sonra da karabiber-tuz karışımı ile iyice ovulur (Tavuk yerine körpe bir hindi de olabilir) Fırın tepsisine konur ve istenirse bir dal da fesleğen eklenir Tepsi kızgın fırında pişirilip, suyu süzülür Öte yandan, 5-6 su bardağı un, bir çay kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir yumurta ile iyice yoğrularak sertçe bir hamur elde edilir Rulo haline getirilen hamur önce ikiye ayrılır Sonra her parça tekrar 18-20 parçaya bölünür Bu parçalar oklava ile oldukça ince yufkalar durumuna getirilir Bir tepsi yağlanır Yufkaların yarısı, araları yağlanarak üst üste konur Sonra soğutulan tavuk, iri parçalara ayrılarak yufkalar>n üstüne dizilir Üstlerine tekrar kalan yufkalar, araları yağlanarak serilir Üstüne tekrar tereyağı sürülerek çırpılmış yumurta ile sıvanır Yufkalar hafif kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.