![]() |
Provence Usulü Karnabahar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provence Usulü Karnabahar Çorbası750 g karnabahar (çiçeklere ayrılmış; sapları atılmış) 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 olgun domates (kabuklan soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 2 soğan (yaklaşık 175 g; kabukları soyulup, doğranmış) 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı fesleğen 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Bir tencereye yaklaşık 8 su bardağı su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tavuk suyunu büyük bir tencereye koyup, domatesler, sarmısak, soğanlar, fesleğen, şarap, tuz ve karabiberi ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|