Beyin Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyin ÇorbasiBeyin Çorbasi MALZEMELER 2 ½ lt et suyu (10 bardak) 125 gr un (1 bardak) 2 yemek kasigi tepeleme tereygi veya margarin 2 adet koyun beyni ½ demet maydanoz tuz Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi ½ kahve fincani limon suyu ½ bardak su YAPILIŞ TARİFİ 1-Beyinleri soguk suya birakin Üzerindeki zari çikartip suyla atese koyup haslayin Soguduktan sonra findik büyüklügünde dograyin 2-Unla yagi çorba tenceresinde biraz kavurun Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin 10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun 3-Terbiyesini hazirlayip çorbaya karistirin Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ![]() |
|
|
|