Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik)(10 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 kg bostan patlıcanıSıvı yağ (kızartmak için) 1 kg kuşbaşı kuzu eti1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, Karabiber 1/2 demet kıyılmış maydanoz Yemeğin Tarifi Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın![]() Etleri yıkayıp tencereye koyun Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın![]() Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin Üzerine kızarttığınız eti koyun![]() Tereyağını bir tencerede eritin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardağı ılık su ilave edin![]() Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|